2010. október 25., hétfő

Egy régi klasszikus: Titán

Melyik magyar szerepjátékos nem a Kaland, Játék, Kockázat könyvekkel kezdte a pályafutását? Aki azt mondja közülük, hogy bele sem szagolt ezekbe a lapozgatós történetekbe az vagy nem mond igazat, vagy újsütetű játékos, aki az MMORPG-n nőtt fel. Számomra meghatározó volt ez a 1991-ben kiadott világleírás és szerencsémre megvan még az eredeti, bár kissé viharvert példány. Akinek nincs, annak most itt a lehetőség, hogy pdf-ben letöltse ezt a ritkaságot. 

Itt, magyarul. 

1 megjegyzés:

  1. Bizony, bizony! Sokunkat - ha nem a legtöbbünket - ez indított el a szerepjáték felé. A legelső ilyesmiről talán 1987-88 tájékán olvastam, az akkori Atlantis magazinban, ahol Novák Csanád írt egy cikket az AD&D-ről. Akkor kezdtem ezek után kutatni és így jutottam el a Kaland Játék Kockázat-ig. (Az első talán a Halállabirintus volt meg a Tűzhegy Varázslója, no meg a Robur című újságban a Titokzatos Zóna). Innen már csak egy "kis" nyomozati lépés volt 89-ben hallani a AD&D 2nd editionról (ez volt a P.Cseperkés fénymásolt és saját kútfőből összeollózott, és papírkocka hajtogatós időszak.), de megszerezni esélytelen volt, mert akkoriban egy helyen lehetett kapni, 5000 Ft-ért, ami 89-90-ben még egy kisebb vagyonnak számított. Kb annyi volt, mint ha ma 20.000-be kerülne valami, ami az akkori diákoknak még összedobva is húzós ár volt. Nem is volt még sajátunk legalább 2-3 évig.
    Így lehetett akkoriban Gomez a király, mert neki igazi műgyanta kockái is voltak :D
    Na szóval, a Titán...nagy klasszikus, de érdekes mód a világán a lapozgatósokat kivéve nem emlékszem, hogy nagyon játszottunk volna. :) Azért köszi, le is rántottam egyből.

    VálaszTörlés